מתנצל מראש על ההשוואה קצת לא אסתטית אבל התנהלות לא נכונה בנושא האשראי יכולה להביא את העסק למקומות ממש ממש לא נעימים.
קורה לכם שאתם נאלצים להתאפק לשירותים מעבר לזמן סביר?
זוכרים מה קורה ככל שאתם מתקרבים ליעד בו תוכלו להתפנות?
התשובה היא לחץ!!! שלא לומר היסטריה!!!
ידוע שלא בריא להתאפק ולצערנו יש פעמים שלא מצליחים להגיע לשירותים הקרובים…
ככל שהעסק שלכם מתקרב לנקודה בה הוא זקוק למימון נוצר לחץ בתוך העסק המוקרן גם כלפי חוץ, שמשמעותו הישירה היא פחות ופחות חלופות לגיוס אשראי, במצב זה התהליך הרגיל והבריא לקבלת האשראי אינו יכול להתקיים והאופציות העומדות בפני בעל העסק מצומצמות עד לא קיימות ובהכרח הרבה הרבה יותר יקרות.
לעיתים המושג “אשראי” או “הלוואה” לעסק נשמעים קצת עמו מילת גנאי או חלילה כהודאה של בעל העסק בכישלון ובחוסר כדאיות כלכלית של הבייבי שלו.
האמת, בהעדר תכנון מתאים הדבר יכול להתברר כנכון.
חשוב להבין את המושג “תכנון אשראי”, הבנה והפנמה של העניין ועוד יותר מכך יישום שלו יביא בהכרח את העסק לנתוני הצמיחה הראליים שלו.
“אשראי עדיף לקחת שיכולים ולא רק שצריכים”
תכנון מוקדם, המותאם לצרכי העסק ולשלבי ההתפתחות שלו בהתאם לתכנית ידועה מראש בשילוב כמובן של ניהול תזרים מזומנים, יהפוך את תהליך גיוס האשראי ואת מטרתו לנקודת מפנה חשובה, וחיובית ביותר לעסק.
התזמון בלקיחת אשראי הינו פרמטר חשוב ומכריע בקבלת אשראי, תזמון הבקשה משפיע על הן עצם היכולת לגייס אשראי ולא פחות חשוב מכך על התנאים בהם הוא מתקבל.
אשראי לא מתוכנן הינו אשראי רע, לעיתים אשראי כזה עלול להתברר כלא יעיל ואף חמור מכך כמזיק לעסק.
“הפתרון פשוט והרבה יותר זול”
תכנון אשראי לעסק לטווח בינוני-ארוך גם שנדמה שאין בכך צורך, אין זה אומר לקיחת אשראי ללא סיבה, ההיפך הוא הנכון, תכנון אשראי ישמש את בעל העסק להבין את הסיבות שבעטיין יידרש העסק למימון בעתיד הקרוב הבינוני והארוך, ו/או לחילופין יצביע על מצבים בהם נדמה שיש צורך בגיוס אשראי אך לא כך הם פני הדברים.
למען הסר ספק, אין כוונה להביא את העסק ללקיחת אשראי באופן שאינו מחויב המציאות, אלא במתן כלים לבעל העסק שיאפשרו לו להגיע לתובנה באשר לכמה ומתי יש להתחיל תהליך לגיוס האשראי, אם בכלל.
שימוש בכלים נכונים המותאמים לצורכי העסק יביאו לשחרור צווארי בקבוק שנוצרים לעיתים במהלך העסקים הרגיל של העסק, מימון מתאים ומתוזמן, צופה פני עתיד המסתמך על תוכנית עסקית, ישים זרקור על המקומות בהם העסק דווקא ישכיל אם יפנה לקבלת מימון, בין אם כהלוואה, כמענק או כמשקיע/שותף ובכך יביא את העסק למיצוי מלוא הפוטנציאל הגלום בו.